Valmennusryhmät

Valmennusryhmät on tarkoitettu ohjaajille, jotka haluavat kehittyä harrastuksessaan ja harjoitella viikoittain omassa pienryhmässä tavoitteellisesti.

Valmennusryhmissä harjoittelee eri tasoisia koirakoita, jotka ovat edistyneitä tai vähintään lajin alkeiskurssin suorittaineita. Ohjaaja määrittelee itse tavoitteensa yhdessä valmentajan kanssa.
Valmennusryhmän koirakoiden tavoitteet ja lähtötaso voivat poiketa toisistaan. Lajista riippuen ryhmien koostumus on jaettu joko taitotason ja kilpailuluokan mukaan tai ryhmässä on valittavana eri tasoisia treenivaihtoehtoja. Jokainen koirakko harjoittelee oman tason mukaan.

Kilpailemaan tähtääville pennuille on tarjolla omia valmennusryhmiä kuten myös juniori-ikäisille agilityohjaajille.

Kesto

Kesto: Valmennusryhmä on luonteeltaan jatkuva, minimijakso on 2 kk.
Irtisanomisaika: Kuluvan kuukauden loppu + seuraava kalenterikuukausi
Ryhmäkoko: rally / toko max 4 koirakkoa/1h ryhmä, agility 4-6 koirakkoa/ 1-1,5h ryhmä, nose work 3 koirakkoa /1h ryhmä

Kuukausimaksu sisältää neljä harjoituskertaa sekä vapaakortin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen valmennusryhmiin tapahtuu alla olevalla lomakkeella. Valmennusryhmät järjestetään iltaisin ja päivisin maanantaista perjantaihin lajista riippuen.

Hinta

Ryhmäpaikan hinta 82 €/kk ja sisältää itsenäisen vapaaharjoitteluoikeuden,  niin kutsutun vapaakortin. Ryhmäpaikka maksetaan henkilökohtaisella viitenumerolla kuluvan kuun kymmenenteen päivään mennessä. Poissaolon sattuessa ryhmäläiselllä on oikeus myydä paikkansa edelleen minkä tahansa tasoiselle koirakolle.

Huom! On mahdollista muodostaa oma valmennusryhmä vaikkapa kaveriporukan tai roturyhmän kesken mikäli sopiva tuntipaikka löytyy. Tällöin ryhmän harjoitusten sisältöä on mahdollista muokata ryhmän toiveiden mukaisesti painottaen. 

Toko, rally-toko ja nosework

Tokon, rally-tokon ja noseworkin valmennusryhmät on tarkoitettu koirakoille, jotka haluavat treenata säännöllisesti ja tavoitteellisesti omalla tasollaan.

Valmennuksissa on erilaisia tasoryhmiä kisaamaan tähtäävistä pennuista aina ylimpiin luokkiin asti. Jokaisessa ryhmässä tehdään yksilöllistä treeniä pienryhmissä (max. 4 koirakkoa), tarkoituksena antaa koirakolle loistavat valmiudet tasollaan kisaamiseen.

Arkivalmennus

Arkivalmennus on suunnattu koirakoille, joilla on vakavia arkikäytöksiin liittyviä haasteita. Arkivalmennus sopii esimerkiksi reaktiivisille tai hallitsemattomille koirille ja ohjaajille jotka ovat sitoutuneita työstämään koiran ongelmakäytöstä pitkäjänteisesti. Koulutus on ulkokoulutus, joka tapahtuu Haukkuvaaran hallin lähistöllä. Koiraa on pystyttävä tauottamaan autossa koulutuksen aikana. 

Pennut

Agility

Agilityyn tähtäävät pennut aloittavat harjoittelun pentukurssilla ja pohjatyökurssilla, jossa tutustutaan kouluttamisen perustaitoihin ja opetellaan yhteistä työskentelyä koiran kanssa. Sen jälkeen lajitaitojen omaksuminen on helppoa ja hauskaa agilityn alkeiskurssilla ja jatkokurssilla, josta edetään agilityn valmennusryhmiin. Alle vuoden ikäiset koirat ovat kasvuvaiheessa ja siksi niiden kanssa ei harjoitella pujottelua, kontaktiesteitä eikä ponnaria korkeampia hyppyjä.

Kilpatason agilitaajien uusille pennuille järjestetään pentuvalmennusryhmiä muutaman kerran vuodessa. Agilityn pentuvalmennus muodostuu yksilöllisesti pennun taitojen, iän ja kehitystason mukaisesti. Pentuvalmennukseen sisältyy lajiharjoitteluun liittyvää leikkiä, flat work harjoittelua ilman esteitä, taukoja ja vain vähän toistoja ja varsinaista esteharjoittelua.

Kisaamaan tähtäävien pentujen valmennus

Kisaamaan tähtäävien pentujen valmennus on tarkoitettu nuorille koirille joiden kanssa on tarkoitus tähdätä tokoon, rally-tokoon tai palveluskoirapuolelle. Näiden pentujen kanssa tehdään tavoitteellista treeniä kehitysvaiheen huomioiden, painotuksena oikea mielentila ja hyvä palkkautuminen, sekä oikeanlainen tekninen suoritus tehtäviin alusta pitäen.

Agility

Agilityn valmennusryhmään voi hakeutua heti agilityn jatkokurssin jälkeen. Lajissa aiemmin kilpaillut ohjaaja voi halutessaan aloittaa harjoittelun suoraan valmennusryhmässä. Valmennusryhmään on mahdollista tulla kokeilutunnille tutustumaan, jos ryhmäpiakka kiinnostaa tai oma taso mietityttää.

Koirakon lähtötaso on perustason esteosaaminen ja useamman peräkkäisen esteen suorittaminen. Kontaktiesteet ja pujottelu voivat olla keskeneräiset. Ohjaajalla on jo jonkinlainen käsitys perusohjauksista ja niitä harjoitellaan edelleen. (veto, työntö, kuljetus, taakaakierto, takanaleikkaus, valssi, sokkari)

Agilityn valmennusryhmän tavoite on tukea koirakon kehitystä ja iloisesti onnistuen ylittää omat rajat. Harjoituksen pohjana käytetään agilityn viikkorataa, jolla koirakko harjoittelee esteosaamista, ohjaustekniikoita, radan pätkiä ja isompia kokonaisuuksia. Ohjaajat pääsevät etukäteen tutustumaan ratapiirrokseen some-ryhmässä, jossa julkaistaan myös treeniohjeita ja ohjausvideoita. Numeroitu rata on kentällä asemissa maanantaista lähtien useamman päivän ja sitä on mahdollista käydä harjoittelemassa myös itsenäisesti.

Agilityn valmennusryhmissä pidetään teemakertoja keskittyen kontaktiesteisiin, juoksutekniikkaan, itsenäiseen esteosaamiseen, hyppytekniikkaan, motivointiin, ohjaussuunnitteluun ja muihin agilityn osa-alueisiin.
Valmennusryhmäläisille on mahdollisuuksien mukaan tarjolla myös ekstroja esim. omia “Ratiksia” eli koko hallin mittaisella kentällä tapahtuvia kilparadan harjoituspäiviä tai harrastamiseen liittyviä luentoja.

Ilmoittautumislomake

Ilmoittautumislomake

Ohjaajan ikä *

LASKUTUSTIEDOT


Täytä tarkasti kaikki tiedot
Tilaa ilmoitus uusista kursseista

Julkaisemme uusia kursseja säännöllisen epäsäännöllisesti. Tilaamalla ilmoitukset saat sähköpostiisi ensimmäisten joukossa tiedon uusista, sinua kiinnostavista kurssista.

Ilmoitukset tilaamalla annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Rekisteriselosteen mukaisesti. Tutustu Rekisteriselosteeseen.

Haluan ilmoitukset uusista kursseista
Share This