Hyppytekniikka

Hyppytekniikka-harjoittelua koirille, jotka harrastavat hyppäämistä sisältäviä lajeja, kuten agility, palveluskoiralajit ja TOKO

Hyppytekniikkatunnilla voidaan keskittyä esimerkiksi pk-esteen suorituksen rakentamiseen, agilityn haasteisiin tai nuoren koiran perusosaamisen kehittämiseen.

Koulutuksen  tavoitteena on opettaa koiralle korkeuden ja etäisyyden arviointia sekä parantaa hyppäämisen tekniikkaa, muun muassa painonsiirtoa. Hyvällä hyppytekniikalla saadaan suoritukseen itsevarmuutta, itsenäisyyttä, nopeutta, virheettömyyttä, kehitetään lihasvoimaa ja tarkoituksenmukaisia liikemalleja sekä vähennetään suorituksen fyysistä kuormitusta. 

Hyppytekniikan harjoittelusta hyötyvät erityisesti nuoret ja osaamattomat koirat, jotka harjoittelevat lajissa tarvittavia liikemalleja ja voimantuottoa. Tällöin päästään opettamaan oikeaa suoristustapaa alusta alkaen oppimiselle sopivassa viretilassa. 

Tuloksia saadakseen hyppytekniikkaa kannattaa harjoitella tunnilla annettujen koirakkokohtaisten ohjeiden mukaisesti 1–3 kertaa viikossa. Uudelle tunnille kannattaa hakeutua kahdesta kolmeen kuukauden välein.

Lisätietoja:

Koulutus sopii yli 4 kk ikäisille, kaiken tasoisille koirille, jotka harrastavat tai tähtäävät agilityyn, PK-lajeihin tai tokoon. Koiran tulee olla normaalipainoinen ja terve.

Hyvällä tekniikalla hyppääminen tuo suoritukseen itsevarmuutta, vauhtia, itsenäisyyttä etenemiseen sekä pienentää fyysistä kuormitusta. Nuorelle koiralle voidaan opettaa oikeanlaista kehon käyttöä ja ottaa haltuun taitoja, joita vaaditaan kääntymiseen sekä etäisyyden, korkeuden ja tarvittavan ponnistuvoiman hahmottamiseen. Hyppytekniikkaharjoittelu sopii palauttavaksi ja kuntouttavaksi harjoitteluksi. Sillä voi parantaa fyysistä suorituskykyä sekä ylläpitää ja opettaa hyvää hyppäämistä.

Harjoittelulla rakennetaan koiralle hyvä suoritus hypyille, ennaltaehkäistään ongelmien syntymistä sekä tarpeen mukaan muokataan nykyistä liikkumisen tapaa, mikäli se tuottaa ongelmia. Harjoittelussa koira itse oivaltaa parhaan suoritustavan, joka harjoittelun avulla pyritään vakioimaan.
Harjoitteiden kautta muutokset liikkumisessa tulevat helposti näkyviksi ohjaajalle.

Hyppytekniikkaan tutustuminen etukäteen hyppytekniikka-luennon kautta on suositeltavaa. Mikäli luentomahdollisuutta ei ole tarjolla ja aihepiiri on ohjaajalle uusi, käydään tarvittavat asiat tiivistetysti läpi hyppytekniikkatunnilla osana käytännön harjoittelua. Ensimmäiselle kerralla treeniaika jää tällöin niukemmaksi. Tämän vuoksi ensimmäiseksi kerraksi suositellaan yhteistuntia (1 h) toisen koirakon / toisten koirakoiden kanssa.

Ota tunnille mukaan näkyvä target (kuppi tms) ja maistuvat makupalat, palkkauslelu (jos koira innostuu lelusta) ja tiivis panta.
Mikäli koirasi tarvitsee avustajaa pysyäkseen luotettavasti paikoillaan tai edetäkseen targetille tai haluat videoida treenisi, voi olla hyvä varata oma avustaja mukaan. Parhaalla tavalla koirien tauottaminen sekä avustajan toimiminen onnistuvat jaetulla tunnilla.

Juoksujen aikana on hyvä pitää tauko hyppytekniikan harjoittelusta.Varaa aikaa ennen treeniä koiran lämmittelylenkkiin sekä palauttavaan liikuntaan treenin jälkeen.

Kysy jaettuja tunteja, ryhmätunteja tai luentoa haluamaasi ajankohtaan!

Varaaminen ja tiedustelut
Julia Kärnä 040 513 9205 (päivisin)
[email protected]

Alkavia kursseja:

Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi heti! Jos sopivaa kurssia ei ole tarjolla, odottele hetkinen. Uusia kursseja lisätään kauppaan säännöllisesti. Tilaa ilmoitukset uusista kursseista sähköpostiisi sivun alareunan linkistä. Voit tiedustella tulevia kursseja sähköpostitse [email protected]

Tilaa ilmoitus uusista kursseista

Julkaisemme uusia kursseja säännöllisen epäsäännöllisesti. Tilaamalla ilmoitukset saat sähköpostiisi ensimmäisten joukossa tiedon uusista, sinua kiinnostavista kurssista.

Ilmoitukset tilaamalla annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Rekisteriselosteen mukaisesti. Tutustu Rekisteriselosteeseen.

Haluan ilmoitukset uusista kursseista
Vieritä ylös