Hyppytekniikka

Hyppytekniikka-harjoittelua koirille, jotka harrastavat hyppäämistä sisältäviä lajeja muunmuassa agility, palveluskoiralajit ja toko

Koulutus sopii yli 4 kk ikäisille ja kaiken tasoisille koirille. Koiran tulee olla normaalipainoinen ja terve. Hyppäämisen harjoittelun aloittamiseen ei tarvita mitään erityistä ongelmaa, vaikka harjoittelulla voidaan pyrkiä vaikuttamaan koiran hyppypulmiin. Hyppytekniikkaa voidaan käyttää myös palauttavana ja kuntouttavana harjoitteluna sekä ylläpitää hyvää hyppäämistä.  

Hyppytekniikkatunnilla voidaan keskittyä esimerkiksi pk-esteen suorituksen rakentamiseen, agilityn haasteisiin tai nuoren koiran perusosaamisen kehittämiseen.

Koulutuksen  tavoitteena on opettaa koiralle korkeuden ja etäisyyden arviointia sekä parantaa hyppäämisen tekniikkaa muunmuassa painonsiirtoa. Hyvällä hyppytekniikalla saadaan suoritukseen itsevarmuutta, itsenäisyyttä, nopeutta, virheettömyyttä, kehitetään lihasvoimaa ja tarkoituksenmukaisia liikemalleja sekä vähennetään suorituksen fyysistä kuormitusta. 

Hyppytekniikan harjoittelusta hyötyvät erityisesti nuoret ja osaamattomat koirat, jotka harjoittelevat lajissa tarvittavia liikemalleja ja voimantuottoa. Tällöin päästään opettamaan oikeaa suoristustapaa alusta alkaen oppimiselle sopivassa viretilassa. 

Hyppytekniikkatunnille tuleminen edellyttää hyppytekniikan luennon käymistä etukäteen. Myös muilla hyppytekniikkakouluttajilla käyty luento riittää, kunhan asiat ovat ohjaajalla muistissa. Mikäli ohjaaja ei ole käynyt luentoa etukäteen, varataan kenttäaikaa enemmän.

Tuloksia saadakseen hyppytekniikkaa kannattaa harjoitella tunnilla annettujen koirakkokohtaisten ohjeiden mukaisesti 1-3 kertaa viikossa. Uudelle tunnille kannattaa hakeutua kahden- kolmen kuukauden välein.

Kouluttaja toimii Julia Kärnä 

Koulutustapa perustuu Susan Salon kehittämään hyppytekniikan metodiin, jonka on Suomeen tuonut Vappu Alatalo. 

Hinta

70 € /h. Yhdelle tunnille mahtuu kaksi koirakkoa. Ryhmätunnin voi varata 2-4 koirakolle, jolloin jokaiselle koirakolle varataan 30min harjoitteluaikaa ja koirilla on tauko harjoittelun välissä.

Varaaminen ja tiedustelut

Julia Kärnä 040 513 9205 (päivisin)
[email protected]

Tilaa ilmoitus uusista kursseista

Julkaisemme uusia kursseja säännöllisen epäsäännöllisesti. Tilaamalla ilmoitukset saat sähköpostiisi ensimmäisten joukossa tiedon uusista, sinua kiinnostavista kurssista.

Haluan ilmoitukset uusista kursseista
Share This