Halli

Syyskuun 2021 alussa avautuneessa uudessa Haukkuvaarassa kenttien pinta-ala tuplaantui ja saimme vihdoin kisakokoisen agilitykentänkin. Huippua!!!

Käytössämme on lämmin, viilentävällä ilmastoinnilla varustettu teollisuushalli (n. +17 °C), jossa sijaitsevat liikuntakäyttöön suunniteltujen tekonurmikenttien lisäksi rauhallinen luentototila / kerhotila, joka toimii myös hierojan / osteopaatin / fysioterapeutin hoitotilana. Luentotila sijaitsee hallin alakerrassa ja tarpeen mukaan sinne on mahdollista kulkea toista reittiä ilman portaita.

Arkisin tarjolla on ohjattua koulutusta ja valmennusta pienryhmissä kolmella kentällä painottuen ilta-aikaan. Muina aikoina Haukkuvaarassa järjestetään seminaareja, yksityistunteja, ryhmävalmennuksia, kurssitoimintaa sekä tilavuokrausta seuroille ja yksityishenkilöille. Hallin kotiseura, koiraharrastusyhdistys Kitka Ry, järjestää erilaisia tapahtumia ja kilpailuja.

Mikäli hallin kalenterissa ei ole varausta, kentät ovat vapaakortin lunastaneiden käytössä. 

Kentät

Kenttäalue koostuu kahdesta avoimesta tilasta, jossa ei ole pilareita. Hallin kenttäalueet (noin 1200 m²) ovat jaettavissa läpinäkymättömillä väliseinäkkeillä kahteen, kolmeen tai useampaan kenttäalueeseen.

Vehmas on suurin kenttä (20 x 30 m, kumirouhetäytteinen tekonurmi) ja se sijaitsee hallin oikeassa päädyssä perällä. Agilityn viikkorata on asemissa Vehmaalla maanantaista perjantaihin. Esteitä voi itsenäisen treenin aikana siirtää, kunhan niiden paikat merkataan tarkasti ja viikkorata palautetaan ennalleen. Treenin jälkeen itsenäinen harjoittelija puhdistaa putket kumirouheesta.

Vähä-Vehmas (20 x 15 m, kumirouhetäytteinen tekonurmi) on pikkukenttä pienempää tilaa vaativille kursseille heti ulko-ovesta oikealle. Vähä-Vehmas jätetään treenin jälkeen aina tyhjäksi.

Iso-Vehmas Viikonloppuisin sekä kisakäyttöön on mahdollista yhdistää kahdesta oikean päädyn kentästä Iso-Vehmas (20 x 45 m, kumirouhetäyttöinen nurmi).

Jylhä on harjoituskenttä (20 x 17 m, täytteetön tekonurmi) hallin vasemmassa päädyssä ja sillä voi harrastaa useampaa lajia. Jylhän seinustalta löytyvät niin dobo-pallot kuin agility- ja hoopers-esteetkin. Agilityesteet voivat olla kentällä valmiina tai ne voi siirtää sivuun. Puomi, a-este ja pk-aa pyritään pitämään kentän seinustoilla suoritusvalmiudessa.  Esteissä on pyörät tai ne liikkuvat muuten kevyesti yhdenkin ihmisen voimin.

Niitty Aidattu, luonnonnurmipintainen ulkokenttä (20 x 40 m) valmistuu kesäkaudelle 2022 ja voidaan jakaa kahteen osaan väliaidoilla. Ulkokentällä on agilityesteet sekä muiden lajien välineistöä, joita voi myös lainata sisäkentiltä.

Erilaiset kenttäpohjat

Haukkuvaaran kentiltä löytyy kolmenlaista pohjaa, mikä tukee koiran alustavarmuutta, liiketaitoja ja oppimista monenlaisella alustalla työskentelyyn.

Vehmas-kentät: Saltexin pitkänukkainen kumirouhetäytteinen nurmi, Polar 5006, kumirouhe sbr 30 mm, lisäjoustokerroksena PEX ristiinsilloitettu vaahtopolyeteeni PEX 15 mm

Jylhä: Jutagrassin PlayComfort, uusi kiharanukkainen täytteetön tekonurmi, joustokerroksna PEX, ristiinsilloitettu vaahtopolyeteeni PEX 15 mm

Niitty: luonnonnurmi hiekkavahvistuksella

Kalusto

Estekalusto on turvallinen, huollettu sekä kilpailumitat täyttävä. Kalusto on vapaasti harrastajien käytettävissä. Agilityn estekalustoa on noin kahden kisakaluston verran. Käytössä on myös madallettava puomi juoksarikoulutukseen (Agimet). Pujottelun opetusta varten löytyy ohjureita, verkkoja, vinokepit ja 2-by-2 -kepit. Suurin osa agilitykalustosta on Agimetin tuotantoa. Kalustoa on myös mahdollista vuokrata.

Hallilla on tokoon ja rally-tokoon tarvittavää välineistöä (mm. hyppy, ruutu- ja kiertomerkit, ruutunauhat, rally-tokon kyltit ja kylttitelineet) sekä PK-aa ja metrinen umpihyppy, hoopersin isot 1m pituiset putket, hoopers-portit ja -tynnyrit, dobo-palloja, erilaisia tasapainotyynyjä ja muuta fysiikkatreenien tarpeistoa. Laitathan viestiä, mikäli jäit kaipaamaan jotakin tarpeellista!

Hallissa on myös toistakymmentä reilun kokoista häkkiä vapaasti käytettävissä. Mukaan voi ottaa oman alustan. Häkit siivotaan käytön jälkeen itse häkkien päältä löytyvällä välineistöllä.

Ajo-ohjeet Haukkuvaaran hallille löydät Yhteystiedot-sivulta

Tilaa ilmoitus uusista kursseista

Julkaisemme uusia kursseja säännöllisen epäsäännöllisesti. Tilaamalla ilmoitukset saat sähköpostiisi ensimmäisten joukossa tiedon uusista, sinua kiinnostavista kurssista.

Ilmoitukset tilaamalla annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Rekisteriselosteen mukaisesti. Tutustu Rekisteriselosteeseen.

Haluan ilmoitukset uusista kursseista
Vieritä ylös